Privātuma politika

Pēdējo reizi atjaunota: 04.12.2021.

Tīmekļa vietņu mana.latvija.lv un macibas.mana.latvija.lv (kopā turpmāk – Vietnes) privātuma politikas mērķis ir, ievērojot personas datu apstrādes principus, kas iekļauti Eiropas Parlamenta un Padomes 2016. gada 27. aprīļa Regulā Nr. 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti (Vispārīgā datu aizsardzības regulā) (turpmāk – VDAR), sniegt vispārīgu informāciju attiecībā uz Vides aizsardzības un reģionālo lietu ministrijas organizēto un veikto personas datu apstrādi.

Informācija par datu pārzini un apstrādātāju

Vietņu mana.latvija.lv un macibas.mana.latvija.lv personas datu pārzinis ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (turpmāk – VARAM).

Pārziņa kontaktinformācija: tālrunis: 66016740; e-pasts: pasts@varam.gov.lv

Pārziņa datu aizsardzības speciālista kontaktinformācija: das@varam.gov.lv

Vietņu mana.latvija.lv un macibas.mana.latvija.lv personas datu apstrādātājs ir SIA “Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola “RISEBA””.

Apstrādātāja kontaktinformācija: 26815868; e-pasts: juris.asars@riseba.lv

Apstrādātāja datu aizsardzības speciālista kontaktinformācija: dpo@riseba.lv

Šī privātuma politika sniedz informāciju par to, kā Vietņu uzturētājs apstrādā jūsu personas datus, kad jūs apmeklējat un lietojat tīmekļa vietnes mana.latvija.lv un macibas.mana.latvija.lv.

Datu apstrādes mērķi un to juridiskie pamati

Vietnes mana.latvija.lv pārzinis var minimāli nepieciešamā apjomā apstrādāt Jūsu  personas datus, lai pamatojoties uz Jūsu piekrišanu:

  • nodrošinātu jums iespēju izmantot vietnē pieejamo informāciju;
  • nosūtītu jums e-pasta ziņojumus, ja esiet pieteicies saņemt jaunumus;
  • atbildētu uz jūsu informācijas pieprasījumiem;
  • analizētu vietnes izmantošanu un saprastu pārlūkošanas paradumus.

Vietnei macibas.mana.latvija.lv personas datu apstrāde tiek veikta, lai nodrošinātu mācību procesa pakalpojumus, kas tiek veikti VARAM integrētajā komunikācijas un mācību aktivitāšu programmā “Dari digitāli.” Vietnes macibas.mana.latvija.lv pārzinis var minimāli nepieciešamā apjomā izmantot Jūsu  personas datus, lai saskaņā ar noslēgtā līguma izpildes nosacījumiem:

  • nodrošinātu jums iespēju izmantot vietnē pieejamos mācību materiālus un citu informāciju;
  • izmantotu personas datus (vārdu, uzvārdu), lai sagatavotu sertifikātu par mācību sekmīgu apguvi;
  • nosūtītu jums e-pasta ziņojumus, piemēram, par mācību izmaiņām;
  • atbildētu uz jūsu informācijas pieprasījumiem;

kā arī pamatojoties uz Jūsu piekrišanu analizētu vietnes izmantošanu un saprastu pārlūkošanas paradumus.

Personas datu apstrādes termiņš

Jūsu personas datus Vietnēs uzglabājam tikai tik ilgi, cik nepieciešams to komunikācijas un mācību mērķu sasniegšanai, kuriem tie tika iegūti.

Pēc datu glabāšanas perioda beigām (5 (pieci) gadi pēc projekta Nr. 2.2.1.1/19/I/002 “Publiskās pārvaldes informācijas un komunikāciju tehnoloģiju arhitektūras pārvaldības sistēma – 2. kārta” termiņa beigām) dati tiek drošā veidā izdzēsti vai tiek anonimizēti tā, lai tos vairs nevarētu saistīt ar datu subjektu.

Apstrādātājs nodrošina datu apstrādi līdz 2022.gada 24.novembrim, un pēc šī termiņa beigām – nodrošina datu nodošanu Pārzinim.

Sīkdatnes

Vietnēs tiek izmantotas sīkdatnes (cookies). Sīkdatne ir neliela teksta datne, kas tiek nosūtīta uz jūsu datoru vai mobilo ierīci vietnes apmeklējuma laikā un ko vietne saglabā jūsu datorā vai mobilajā ierīcē, kad jūs atverat vietni. Katrā turpmākajā apmeklējuma reizē sīkdatnes tiek nosūtītas atpakaļ uz izcelsmes tīmekļa vietni vai uz citu tīmekļa vietni, kas pazīst šo sīkdatni. Sīkdatnes darbojas kā konkrētas tīmekļa vietnes atmiņa, ļaujot šai vietnei atcerēties jūsu datoru vai mobilo ierīci nākamajās apmeklējuma reizēs. Sīkdatnes tiek lietotas, lai paaugstinātu vietnes funkcionalitāti un atvieglotu tās izmantošanu. Tāpat vietne var izmantot sīkdatnes un citas tamlīdzīgas metodes statistikas nolūkos, lai apkopotu anonīmu statistiku attiecībā, piemēram, uz tīmekļa izmantošanu, kas ļauj vietnes pārzinim saprast, kā lietotāji izmanto tīmekļa vietni, un uzlabot lietotāju pieredzi.

Vietnē mana.latvija.lv izmantotās sīkdatnes

Sīkdatnes nosaukumsTipsSīkdatnes lietošanas skaidrojumsDerīguma termiņš
  _gaStatistikaIzmanto, lai atšķirtu lietotājus vienu no otra2 gadi
  _gidStatistikaIzmanto, lai atšķirtu lietotājus vienu no otra24 stundas
_ga_<container-id>StatistikaIzmanto, lai saglabātu sesiju2 gadi
cmplz_statistics-anonymousFunkcionalitāteSaglabā sīkdatņu iestatījumus365 dienas
cmplz_functionalFunkcionalitāteSaglabā sīkdatņu iestatījumus365 dienas
cmplz_choiceFunkcionalitāteSaglabā vai sīkdatņu paziņojums ir noraidīts365 dienas
cmplz_policy_idFunkcionalitāteLietotāja apstiprinātās privātuma politikas ID numurs365 dienas
fontSize                       FunkcionalitāteTiek izmantots, lai saglabātu vēlamo teksta izmēru30 dienas
_GRECAPTCHANepieciešamsSīkdatni izveido Google recaptcha pakalpojums, lai identificētu robotus un aizsargātu vietni pret ļaunprātīgiem surogātpasta uzbrukumiem.5 mēneši 27 dienas

Vietnē macibas.mana.latvija.lv izmantotās sīkdatnes

Sīkdatnes nosaukumsTipsSīkdatnes lietošanas skaidrojumsDerīguma termiņš
_gaStatistikaIzmanto, lai atšķirtu lietotājus vienu no otra2 gadi
  _gidStatistikaIzmanto, lai atšķirtu lietotājus vienu no otra24 stundas
_ga_<container-id>StatistikaIzmanto, lai saglabātu sesiju2 gadi
csrftokenNepieciešamsDrošības sīkdatne, ko izmanto, lai novērstu autentifikācijas ļaunprātīgu izmantošanu un aizsargātu pret CSRF hakeru uzbrukumiem1 gads

Sīkdatnes jūsu datorā tiks saglabātas tikmēr, kamēr beigsies to uzglabāšanas termiņš vai kamēr jūs tās izdzēsīsiet. Vislabākajai lietotāja pieredzei un pilnvērtīgai vietnes darbībai iesakām sīkdatnes saglabāt.

Dažas sīkdatnes ir būtiskas, lai nodrošinātu Vietņu darbību, tāpēc sīkdatņu izmantošana var ietekmēt vietnes funkcionalitāti. Neakceptējot statistikas sīkdatņu izmantošanu, apmeklējuma dati netiek iekļauti Google Analytics statistikā.

Jums ir tiesības nepiekrist tādu sīkdatņu izmantošanai, kas ir paredzētas statistisku datu veidošanai, uzkrāšanai un apstrādei, kā arī jebkurā laikā manuāli atslēgt sīkdatņu apstrādes mehānisma lietošanu pārlūkprogrammā.

Mainīt sīkdatņu iestatījumus vai tās dzēst iespējams interneta pārlūkprogrammas iestatījumos. Pievienojam saites uz populārāko pārlūkprogrammu sīkdatņu pārvaldības informācijas resursiem:

Ja tomēr vēlaties sīkdatnes noraidīt, to varat izdarīt, mainot pārlūkprogrammas iestatījumus. Jūs varat iestatīt savu tīmekļa pārlūku tā, lai tas neatļautu sīkdatņu izmantošanu, ierobežotu to izmantošanu vai izdzēstu sīkdatnes no pārlūka.

Papildu informāciju par sīkdatnēm un to pārvaldības vai izdzēšanas iespējām varat iegūt vietnē https://www.aboutcookies.org/.

Saites uz trešo personu vietnēm un atsauces

Vietnes var saturēt saites uz trešo personu vietnēm, kam ir savas privātuma, kā arī personas datu apstrādes politikas. Lūdzu, pirms lietošanas iepazīstieties ar to noteikumiem un privātuma politikām. Vietnes pārzinis neatbild par to privātuma ievērošanas praksi, sniegto pakalpojumu pieejamību vai uzticamību, vai par to satura precizitāti vai pilnīgumu.

Personas datu izpaušana un piekļuves tiesības

Jūsu personas dati netiks izpausti trešajām pusēm, izņemot gadījumus, kad vietnes uzturētājs būs saņēmis datu subjekta piekrišanu vai arī informācijas izpaušana tiks pieprasīta saskaņā ar normatīvo aktu prasībām.

Vietņu darbībā iesaistīto pušu darbinieki apstrādā personas datus tikai savu amata pienākumu izpildei vai pārziņa uzdevumā vai pilnvarojuma ietvaros, ievērojot iestādes iekšējos dokumentos noteiktos personas datu apstrādes pamatprincipus un konfidencialitātes prasības.

Nodarbinātajam Pārziņa darbiniekiem ir aizliegts apstrādāt amata pienākumu izpildes ietvaros iegūtos personas datus savos vai citu personu personīgajos nolūkos.

Datu subjekta tiesības

Jums ir tiesības jebkurā brīdī atsaukt piekrišanu personas datu apstrādei, neietekmējot tādas apstrādes likumīgumu, kuras pamatā ir pirms atsaukuma sniegta piekrišana, kā arī  tiesības pieprasīt pārzinim piekļuvi saviem personas datiem un to labošanu vai dzēšanu, vai apstrādes ierobežošanu attiecībā uz datu subjektu, vai tiesības iebilst pret apstrādi, kā arī tiesības uz datu pārnesamību.

Datu apstrādes pārkāpumu gadījumā Jums ir tiesības iesniegt sūdzību Datu valsts inspekcijā (Elijas iela 17, Rīga, LV-1050).

Izmaiņas privātuma politikā

Personas datu drošības pasākumi tiek pastāvīgi uzlaboti un pilnveidoti, lai nepazeminātu personas datu aizsardzības līmeni, tādēļ šī privātuma politika var tikt mainīta. Jaunākā privātuma politikas versija, kas ir publicēta vietnēs mana.latvija.lv un macibas.mana.latvija.lv, aizstāj visas iepriekšējās privātuma politikas versijas.